Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když ona věc stojí poměrně jednoduše. Z hlediska toho, že prezident nemá v podstatě žádnou výkonnou moc, má smysl ho vybírat podle několika málo kritérií, které mají v jeho funkci význam. Prezident je v podstatě mluvčí národa. Tím jsou tedy dány požadavky na reprezentativní vzhled, vystupování, vzdělání, schopnost debatovat na úrovni. A to vlastně úplně stačí. Pro případ války by se ještě hodilo, aby měl prezident nějaké zkušenosti s armádou, ale jelikož naše armáda je spíše soubor specializovaných jednotek, je to vlastně jedno. Další závěry, ať si udělá každý sám.

0 0
možnosti
Foto

Až tak hluboce jsme klesli...Karma. :-/R^

0 0
možnosti
JH

Ukazuje se, že uzákonění přímé volby bylo poněkud nešťastné.

1 0
možnosti
Foto

J45a25n74a 42M34a53j37o56v48á

21. 1. 2018 10:53

Karma. Je těžké se věcně zorientovat, média se z dobrého sluhy mění ve špatného pána.

0 0
možnosti
Foto

R^nazvat to bahnem je zcela přiléhavý výrazR^

0 1
možnosti

Docela jste mi nahrál do karet, protože jsem šel zrovna uveřejnit svůj blog, kde se snažím jít proti proudu negativní kampaně a napsat své důvody pro to, koho volit, v pozitivním duchu.

https://karelsindelar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=644374

0 0
možnosti
Foto

P22e63t65r 43H47r40a56c33h

17. 1. 2018 22:53

Gratuluji, že jste si našel důvodu pro danou volbu. Já ještě rozhodnut nejsem a může se stát, že prvně za hezkou řádku let k volbě nepůjdu. U obou kandidátů mám věci, kterých si velice cením, ale i nemalé výhrady.

0 0
možnosti
MT

Vzhledem k popsanym skutecnostem by bylo vhodne volby prezidenta odlozil o 4 roky az se tito demagogove razantne zmeni, pak se pokusit zorganizovat dalsi volby.

1 0
možnosti
TK

Babišáři a Zemanáři vytáhli do sprostého, nečistého a podlého boje proti panu Drahošovi! Vytahují tolik špíny (samozřejmě těžko prokazatelné), že se člověku zvedá žaludek! A nejhorší je, že řada lidí se nechá zmanipulovat a na tuhle viditelnou nečestnou kampaň jim sednou! LIDI, PŘEMÝŠLEJTE TROCHU !!! Nebylo toho ovaru na Hradě už přecejenom dost? !!!!!!

6 14
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1873x
Bohém, poetik, psavec a potenciální anomál. 

Seznam rubrik