Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Avšak pokud toto není sexistická reklama, autor by měl dodat vlastní koncepci sexismu ať je jasné, co tedy sexismus je a co není. Jak tedy podle autora vypadá reklama, která už překročila hranici sexismu?

Skutečnost, že ženy mohou být pro muže přitažlivé, nijak nezdůvodňuje zdánlivou nevinnost jejich společenské prezentace jako výhradně sexuálních objektů. Ženy tak možná na muže působí, avšak musíme si uvědomit, že mají právo být ctěny jako plnohodnotné lidské bytosti mnoha různých vlastností, nikoli jako bytosti, jejichž základní obecná a neměnná charakteristika je jen jich svůdnost.

Je to totéž, jakoby byl v nějaké reklamě vyobrazen klečící muž na všech čtyřech před pohovkou, na jehož zádech by měla žena sedící na pohovce opřené nohy v kožencýh kozačkách, sklenničku vína a popelník s odůvodněním, jak důležitá je pro život ženy mužova podpora.

0 2
možnosti
Foto

P46e79t90r 94H83r17a70c59h

18. 11. 2016 18:45

A to je ten problém, co je vlastně ten sexismus? Obecná definice tvrdí, že: "Sexismus je termín vzniklý v druhé polovině 20. století, který se vztahuje na přesvědčení, že jedno z pohlaví je nižší, méně důležité nebo schopné."

A mně nepřijde, že by to vyjadřovalo neschopnost, nedůležitost nebo méněcennost dané ženy.

Za hranicí by to dle mne bylo, pokud by k tomu daná žena nedala souhlas a bylo to pořízeno, či zveřejněno proti její vůli. Nepředpokládám, že by toto Marek Kubáček jako profesionální fotograf aktů nějak podcenil.

Také jsem nepsal, že ženy jsou, nebo by měli být, brány jako výhradně sexuální objekty. Nicméně ze samotné přirozenosti jimi jsou. Ne apriori, ale je to součást jejich osobnosti. Můžeme být sebevíce puritánsky intelektuální, ale pudy a příroda se potřebují zařídit po svém. Testosteron, estrogen a další indicie tomu aspoň nasvědčují.

Navíc obraz v jádru neodkrývá více, než by bylo nutné a možná jako samotný umělecký akt by prošel bez povšimnutí kohokoliv, kdo pro něj hlasoval.

A pak to co zmiňujete v posledním odstavci je celkem zajímavý koncept, který by mě taky neurazil. Naopak je to zajímavý paradox.

A konečně, ženám byla nadělena svůdnost a krása, mužům zase síla. Oč je jedno horší, než druhé? Chce-li žena svou krásu dát na obdiv i tímto způsobem, pak mi to nepřijde jako nic proti ničemu. Jsou to přece svéprávné a svobodné osoby, které o sobě dokáží rozhodnout sami. A pokud bychom toto neakceptovali, pak se tedy sexismu rozhodně dopouštíme!

Někteří muži mají zase potřebu dokazovat svou sílu třeba na Strongmanovi. Nehledě na to, že i to by mohl být sexismus, protože to jasně dává najevo, že ženy jsou fyzicky slabší.

3 0
možnosti
DK

Byla o tom už rozsáhlá diskuze pod článkem. Firmy tuto ankteu spíše využívají k prezntaci svých produktů zadarmo, nebo-li za peníze Sexistického prasátečka. To, že reklama vyhraje tuto cenu, nesnižuje její hodnotu v očích jejích konzumentů - spíše zvyšuje.

Takže Nesehnuté tady plní roli užitečného i.d.i.ta za bruselské peníze, bojují s větrnými mlýny a dělají z komára velblouda.

Přejme Neshnutým ať je někdo pořádně ohne a užijí si taky sexu a dají pokoj s podobnými cenami.

8 0
možnosti
TH

Ty zduraznene vety jsou pravdive.

0 0
možnosti
JS

Jako žena také nechápu, jestli tam bylo něco za hranou, tak Aperol Spritz, ale moje první reakce byl smích..:-)

5 0
možnosti
EK

Kdyby byl nůž zabodnut poblíž mužských pohlavních orgánů také by se vám to zdálo vkusné?

2 3
možnosti
Foto

P37e97t59r 11H69r26a51c16h

18. 11. 2016 19:13

Nebudu teď brát v potaz účelnost a cílení takového konceptu, ani srovnání estetičnosti ženského těla a mužského, a proč i ženy malují více akt ženské postavy, než mužské.

Nůž ať v tomto případě, nebo v tom vašem je na takovém místě, aby zakrýval detail intimních partií. V tom opravdu nevidím problém ani u ženské, ani u mužské postavy.

Nebo máte namysli nějakou konkrétní evokaci tohoto spojení? Případně to prosím specifikujte. Děkuji.

0 0
možnosti
RH

Tam je jasná symbolika. Nůž jako sebeobranný prostředek, kterým se žena může ubránit před sexuálním zneužitím.

5 1
možnosti
Foto

J35a53n86a 15M68a93j51o58v63á

18. 11. 2016 16:04

vy jste číslo...jakože...co se přiblíží...bude amputováno?

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS